آشنایی با موسسه توانمندسازی بازنشستگان نیروهای مسلح و خدمات آن
موسسه توانمندسازی بازنشستگان نیروهای مسلح فعالیت خود را از سال 1387 تحت نام صندوق قرضالحسنه امام خمینی(ره) آغاز نموده و با کسر ماهیانه مبالغ اندکی از حقوق بازنشستگان معزز نیروهای مسلح و تجمیع آن در صندوق، وامهای قرض الحسنه در اختیار بازنشستگان قرار میداد.
در سال 1388 فعالیت صندوق متوقف و موسسه توانمندسازی بازنشستگان نیروهای مسلح در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری تهران بصورت کاملاً قانونی ثبت گردید و با افزایش مبالغ حق عضویت سعی نمود تا با افزایش منابع حاصل از آن، ظرفیت ارائه تسهیلات قرض الحسنه را افزایش دهد.
در ابتدای سال 1394 با تغییر ماموریت موسسه، مقرر شد موسسه به ارائه خدمات توانمندساز به بازنشستگان نیروهای مسلح در حوزههای گوناگون از جمله رفاهی، حمایتی، آموزش و مهارت افزائی و سهام با جذب منابع مختلف مالی با کمترین هزینه ممکن به جامعه بازنشستگان نیروهای مسلح خدمات ارائه نماید که این خدمات تا به حال ادامه دارد.
خدمات موسسه توانمندسازی به بازنشستگان عزیز نیروهای مسلح، شامل این موارد میگردد:
خدماتی که در حال حاضر توسط موسسه به جامعهی هدف عرضه میشود شامل فرایندها، الزامات و مقررات هر کدام به شرح زیر است:
عضویت موسسه توانمندسازی بازنشستگان ن. م
از سال 1378 در سازمان بازنشستگی اجا صندوقی تحت نام "صندوق قرض الحسنه حضرت امام خمینی(ره)" تأسیس گردید که ماهانه 1،000ریال از حقوق بازنشستگان کسر و ضمن اینکه به نام خودشان پس انداز میشد، از محل وجوه حاصله نیز به بازنشستگان عضو صندوق وام ضروری پرداخت میشد. این رقم بعدها به 2،000 ریال و سپس به 20،000 ریال افزایش یافت.
در سال 1388 و پس از ادغام سازمانهای بازنشستگی نیروها و تشکیل سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) این صندوق با نام "موسسه قرض الحسنه و توانمندسازی بازنشستگان ن. م" بصورت رسمی در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسید و از سال 1389 نیز با تغییر نام به " موسسه توانمندسازی بازنشستگان ن. م" و افزایش حق عضویت به مبلغ 50،000 ریال به فعالیت خود ادامه داد.
وجوه کسر شده ماهانه، صرفاً بعنوان پس انداز در حساب قرض الحسنه به نام بازنشستگان منظور شده و از محل وجوه پس انداز شده به بازنشستگان عضو برابر درخواست طبق روش مشخصی وام قرض الحسنه پرداخت میشود.
فرآیند عضویت:
1-بازنشستگان جدید در اولین ماهی که حقوق بازنشستگی آنها برقرار میشود بطور معمول حق عضویت موسسه توانمندسازی بازنشستگان ن. م نیز برای آنها برقرار و از حقوقشان کسر میگردد .
2-بازنشستگان و مستمری بگیران همسر که عضو نبوده و تمایل به عضویت در موسسه توانمندسازی بازنشستگان ن. م را دارند میباید همراه با کارت شناسائی و یا فیش حقوقی خود به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک ساتا مراجعه و فرم تقاضای عضویت را تکمیل و تحویل دهند تا اطلاعات آنها در سامانه بازنشستگی ثبت گردیده و فرآیند کسر حق عضویت از حقوق آنها در همان ماه و یا ماه بعد انجام شود.
فرآیند انصراف:
1-مراجعه متقاضی به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک ساتا و تکمیل فرم درخواست انصراف از عضویت و ارائه آن به کاربر و یا مسئول مربوطه.
2-ثبت اطلاعات متقاضی در سامانه بازنشستگی توسط کاربر دفاتر.
3-دریافت اطلاعات تقاضای انصراف از سامانه توسط مسئول مربوطه در موسسه توانمندسازی بازنشستگان ن. م و اجرای تقاضای انصراف.
4-واریز جمع پس انداز حق عضویت توانمندسازی متقاضی به حساب حقوقی همراه با فیش حقوقی همان ماه و یا ماه بعد.
الزامات و مقررات:
1-عضویت مستمری بگیران همسر پس از فوت سرپرست امکان پذیر میباشد.
2-عضویت مستمری بگیران غیر همسر امکان پذیر نمیباشد.
3- عضویت مستمری بگیران همسر بازنشستگان اخراجی امکان پذیر نمی باشد.
4-هرچند در ابتدای بازنشستگی همه بازنشستگان جدید برابر فرآیند موجود به عضویت موسسه توانمندسازی بازنشستگان ن. م در میآیند، ولیکن ادامه عضویت کاملاً اختیاری بوده و اعضاء میتوانند در صورت تمایل برابر روش اعلام شده از عضویت در موسسه توانمندسازی بازنشستگان ن. م انصراف داده و مبالغ پس انداز خود را از طریق فیش حقوقی دریافت نمایند.